دکل خودایستا

دکل های خود ایستا اصطلاحاْ به دکل هایی گفته می‌شود که دارای ٣ یا ٤ پایه بوده و پایه ها با اعضای خرپائی به هم متصل می‌شوند.

کلیه دکل های خود ایستا به صورت قطعات و اجزای از پیش ساخته شده اند و این قطعات به راحتی بهم مونتاژ می شوند. موادی که در این قطعات استفاده می شود معمولا از فولاد ST37 می باشد و برای مقاومت بیشتر بعضی از قطعات خاص از فولاد ST44 یا ST52 استفاده می شود. برای طراحی فونداسیون دکل‌های مخابراتی میزان فشار وارد شده دکل بر فونداسیون و همچنین نوع خاک محل نصب دارای اهمیت می باشد.

در طراحی دکل های خودایستا نوع و تعداد آنتن های که بر روی آن نصب می شود، محل نصب، بار ناشی از وزش باد و میزان دید مورد نیاز، تاثیر بسزایی دارد، در نتیجه طراحی دکل ها بعد از امکان سنجی‌های اولیه از محل نصب انجام می شود.

نحوه ساخت :

در ابتدا نبشی ها را سوراخ کرده ، سپس نبشی ها توسط پیچ های پر مقاومت ۸/۸ یا ۹/۱۰ به یکدیگر متصل می شوند . در برخی از مواقع ممکن است برای فراهم نمودن شرایط اتصال از پلیت های کمکی نیز استفاده کرد .

کاربرد :

نصب آنتن های مایکروویو ( Microwave )

نصب آنتن های موبایل ( Mobile )

نصب آنتن های بیسیم ( Wireless )

دکل خودایستا چهار پایه تمام نبشی :

دکل های خودایستا چهار پایه تمام نبشی ، از نبشی ساخته می شوند . پایه های اصلی ( Leg ) از نبشی بوده ، که بسته به نوع طراحی دکل از نبشی ST37 و یا ST52 استفاده می شود . قطعات داخلی این دکل ها شامل بریس ها ، هوریزنتال ها ، ریداندنت ها و … از نوع نبشی می باشد . مقطع این نوع دکل بصورت مربعی بوده که با افزایش ارتفاع طول ، ضلع این مربع رفته رفته و متناسب با شیب تعریف شده برای دکل کاهش می یابد .

دکل خودایستا سه پایه تمام نبشی :

دکل های خودایستا سه پایه تمام نبشی ، از نبشی ساخته می شوند . پایه های اصلی ( Leg ) از نبشی بوده، که بسته به نوع طراحی دکل از نبشی ST37 و یا ST52 استفاده می شود . قطعات داخلی این دکل ها شامل بریس ها، هوریزنتال ها ، ریداندنت ها و … از نوع نبشی می باشد .

برای ایجاد زاویه ۶۰ درجه در دکل های خودایستا سه پایه تمام نبشی از دو روش می توان استفاده کرد :

روش اول : با اعمال نیروی میکانیکی بر روی نبشی های پایه اصلی ، زوایه بین بالها را از ۹۰ درجه به ۶۰ درجه تغییر حالت دهیم و سپس قطعات را به یکدیگر متصل کنیم .

روش دوم : خم کردن نبشی ها در روش اول ، باعث بوجود آمدن ترک های ریزی بر روی آن ها می شود . در نتیجه جهت حذف این معایب می توان جهت اتصال نبشی های داخلی به پایه اصلی ، در محل خم از پلیتهای اتصال روی محیط یک مثلث متساوی الاضلاع استفاده کرد .

مزیت :

  • حذف معایب جوشکاری
  • امکان بررسی و بازرسی تمامی قسمت های دکل
  • حذف لوله و استفاده از نبشی که در مناطق با رطوبت بالا بسیار تاثیر گذار خواهد بود

معایب :

  • تغییر ویژگی های مقاومتی دکل ، به دلیل وجود خم ۶۰ درجه پایه ای اصلی
  • مشکلات حین نصب دکل ، به دلیل فضای کم در زاویه ۶۰ درجه

دکل خودایستا سه پایه لوله نبشی:

دکل های خودایستا سه پایه لوله نبشی ، از لوله و نبشی ساخته می شوند . پایه های اصلی ( Leg ) از لوله بوده ، که بسته به نوع طراحی دکل از لوله های درزدار یا بدون درز ( مانیسمان ) استفاده می شود . قطعات داخلی این دکل ها شامل بریس ها ، هوریزنتال ها ، ریداندنت ها و … از نوع نبشی می باشد .

مزیت دکل خودایستا سه پایه لوله نبشی

۱- هدایت آیرودینامیکی بهتر

۲- مقاومت زیاد در مقابل وزش بادهای شدید

معایب دکل خودایستا سه پایه لوله نبشی

۱- جوشکاری زیاد

۲- عدم دسترسی و بازرسی به قسمت های داخلی لوله

۳- عدم شناسایی خوردگی لوله ها تا زمان نمایان شدن سطحی در آن ها

دکل خود ایستا طرح ICB:

دکل های دارای فوندانسیون پیش ساخته (ملقب به ICB) به انواع دکل خود ایستایی سه یا چهار وجهی اطلاق می گردد که بر روی فوندانسیون پیش ساخته نصب می شوند. برای فوندانسیون این دکل ها از قطعات بتنی مسطح فشرده پیش ساخته استفاده شده است که در محل سایت تخلیه و بر روی هم مونتاژ و متصل می شوند.

این نوع دکل به دلیل وجود فونداسیون پیش ساخته از سرعت بالایی در نصب و تجهیز برخوردار بوده و همچنین مزیت بارز آن قابلیت جابه جایی از مکانی به مکان دیگر می باشد. مزیت دیگر این دکل نسبت به دکل های خودایستا سکشن های یکپارچه آن می باشد که در سرعت نصب تاثیر گذار است.

دکل خود ایستا

این نوع از دکل ها در دو تیپ طراحی شده اند

۱- سازه های فلزی پیش ساخته که در قطعات شش متری با پروفیل استوانه ای توپر فولادی تهیه شده و در محل با استفاده از جرثقیل بر روی فوندانسیون نصب می گردند. حداکثر ابعاد قاعده تحتانی دکل (برای دکل ۳۶ متر) دو متر و حداقل ابعاد قاعده فوقانی یک متر می باشد.

۲- سازه های فلزی بهم بافته (Lattice) که برای نصب بر روی فوندانسیون پیش ساخته طراحی و سبک سازی شده اند و مانند سایر دکل های Lattice در محل بهم بافته و افراشته می شوند. تاکنون برای این روش دو نوع دکل لوله ای RDS (سه وجهی) و نبشی NB (چهار وجهی) طراحی شده اند.

این روش اجرایی دکل، دارای مزایای ارزشمندی همچون اشغال فضا بسیار کم، حذف زمان اجرای فوندانسیون، حذف فوندانسیون تجهیزات و فنس و نصب بسیار سریع (طی چند ساعت) می باشد که موجب شده به طور گسترده ای در شبکه های مخابراتی مورد استفاده قرار می گیرند.

جهت اطلاع از قیمت ها با کارشناسان برج برتر تماس بگیرید.

آدرس
تهران – شهریار- جاده آدران – روبروی اسد آباد – بوستان دوم – پلاک۸۷

ساعات کار

شنبه تا چهارشنبه : ۸ صبح – ۱۷ عصر
پنج شنبه: ۸ صبح – ۱۳ ظهر

تلفن

دفتر مرکزی:۶۵۶۸۴۶۸۵ – ۰۲۱
همراه : ۰۹۱۲۴۳۸۷۷۴۰

ایمیل

sales@borjbartar.ir
info@borjbartar.ir